STADIONEIGENAAR GAAT LOS OVER VITESSE: 'KAN NOOIT OP BIJ DE CLUB, OVERNAME HEEFT GEEN ZIN MEER'

Stadioneigenaar Michael van de Kuit heeft geen goed woord over voor Vitesse. De verhuurder van het GelreDome vindt dat de Arnhemse club drastisch moet veranderen en een overname vanuit zijn kant zit er in ieder geval niet meer in.

Van de Kuit reageerde op een artikel van Voetbal International en in die reactie is hij niet te spreken over de gang van zaken bij Vitesse en zijn band met de huidige directeur Edwin Reijntjes. "De stadionhuur vindt hij hoog. Maar die vindt Vitesse altijd te hoog. Dat was al zo toen ze in het linkerrijtje speelden. Volgens mij kan je ook vier spelers naar huis sturen, dan zit je op de stadionhuur. Ik zou zeggen: jongens, ga nou eerst intern goed saneren. De organisatie afslanken."

De eigenaar van de GelreDome vindt dat Vitesse nog altijd wat boven de stand leeft. "Los van voetbalmensen, kan je met 25 man op kantoor zo’n organisatie runnen. Dan bespaar je al miljoenen. Ga daarnaast normale spelerssalarissen betalen. Het stadion wordt steeds een molensteen genoemd, maar daar zit het probleem niet. Het kon nooit op bij Vitesse, dat is de kern."

Van de Kuit maakte in een eerder stadium zelfs bekend dat hij interesse had om Vitesse over te nemen, maar daar is inmiddels geen sprake meer van. "Een jaar geleden heb ik dat gezegd. Een half jaar geleden ook. Daar was geen interesse in. Nu heeft dat geen zin meer. Ik zou niet weten waar je het nu nog over moet hebben. Ook die drie miljoen van Parry is afgewezen. Wij hebben geen idee wat voor plan ze hebben."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom:

2024-04-17T16:33:08Z dg43tfdfdgfd