'JAN TRATNIK VERLAAT VISMA - LEASE A BIKE, DEAL MET NIEUWE PLOEG IS ROND'

Jan Tratnik is dit seizoen terug boven water gekomen. De 34-jarige Sloveen maakte een uitstekend seizoensdebuut in Spanje en sloeg vriend en vijand met verstomming door de Omloop het Nieuwsblad te winnen. Het lijkt er nu op dat hij Visma - Lease a Bike na twee seizoenen zal verlaten.

Er doet al een tijdje een gerucht de ronde dat Jan Tratnik volgend jaar naar BORA-hansgrohe zou verhuizen. Dat is geen onlogische transfer, want Tratnik zou bij de Duitse formatie herenigd worden met zijn boezemvriend en landgenoot Primoz Roglic. Het was ook op verzoek van Roglic dat hij vorig jaar bij Jumbo-Visma tekende.

Na amper een jaar zijn hun wegen echter al gescheiden. Roglic heeft afgelopen winter Jumbo-Visma vroeger dan gepland verlaten. Tratnik bleef de Nederlandse succesformatie trouw. "Zijn vertrek was zeker moeilijk voor mij", zei Tratnik daarover. "Primoz is mijn beste vriend in de wielersport, we zijn erg close en delen veel."

Vanaf 2025 zouden de twee Sloveense vrienden dus terug aan elkaars zijde fietsen. Het gerucht werd bevestigd door GCN-journalist Daniel Benson. De deal zou zelfs al rond zijn. "Er gaan al lang geruchten over, maar het lijkt nu opgelost, Jan Tratnik van Visma-Lease a Bike gaat in 2025 naar Bora-Hansgrohe." Visma - Lease a Bike zou volgens GCN tevergeefs onderhandeld hebben met Tratnik over een contractverlenging.

Lazkano en Pithie

Verder zou BORA-hansgrohe ook al een concreet aanbod hebben gedaan aan Oier Lazkano. De Spaanse voorjaarsrevelatie won dit seizoen de Jaén Paraíso en finishte derde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij is einde contract bij Movistar. Ook Laurence Pithie (Groupama-FDJ) zou onderweg zijn naar BORA-hansgrohe.

2024-04-17T18:22:23Z dg43tfdfdgfd